Kartolina nga Yakutsk-u, qyteti më i ftohtë i botës

66

Yakutsk është kryeqyteti i Republikës së Sajas, në Siberinë lindore dhe është qyteti  më i ftohtë i botës. Temperaturat mesatare në dimër shkojnë -40 dhe vetëm 5 muaj i kalojnë zero gradët, nga maji në shtator. Ndodhet 450 km në rrethin polar arktik dhe është një qendër e rëndësishme kulturore, shkencore dhe ekonomike për rajonin, si dhe është porti kryesor në lumin Lena dhe  furnizues diamantësh. Qyteti u themelua në vitin 1642 dhe ka 269 500 banorë dhe jeta e tyre ditore pasqyrohet në kartolinat e mëposhtme.

Comments are closed.