Kapan hani, një histori e braktisur

9

Kapan hani i ngjan një ngrehine të frikshme, të braktisur nga njerëzit, shteti dhe institucionet që do të duhej të mbronin një prej monumenteve më të spikatura të kulturës në këtë zonë. Relacionet e tejzagjatura të kthimit të pronave, urgjenca për të zaptuar pjesë të saj nga ish pronarët në vite kanë komplikuar situatën në favor të disave dhe disfavore të të tjerëve. Humbësi më i madh është objekti, ku mbeturinat gëlojnë në çdo cep, madje edhe në hyrje të saj, ku spikasin gjithfarëlloj tabelash, përveç asaj për vetë monumentin.