KALOI 40 VITE NË MALE. Dikur e tallnin, sot të gjithë e kanë zili (FOTO)

Për 40 vjet, Alberto Gutierres Giron e ka kaluar jetën e tij i vetëm në malet e Niakraguas. Ai ka gdhendur një shkëmb prej nëntë metrash në plot 4 dekada. Kur e filloi këtë, Alberto tregon se të gjithë mendonin se ishte i çmendur sepse kalonte një pjesë të madhe të kohës atje. Ai shprehet se e ka patur ëndërr që kur të ishte 9 vjeç dhe e pëlqente jetën në male, duke eksploruar dhe gdhendur në gurët e veçantë. Pas 40 viteve, në kryeveprën e tij mund të shihen kafshë, një katedrale dhe kullat binjake të New Yorkut. Njerëzit që dikur thonin se ishte i çmendur tani e vizitojnë, ndërsa vetëm dekadën e fundit kanë qenë plot 30 mijë njerëz që e kanë vizituar atë.