Kalifati i ISIS-it po shkatërrohet, thotë Shtëpia e Bardhë

12

Shtëpia e Bardhë tha se çlirimi i Rakës, bastionit të fundit të madh të militantëve të Shtetit Islamik në Siri, do të hapë një fazë të re në konfliktin afatgjatë atje. Zëdhënësja Sarah Sanders tha se rënia e Mosulit në Irak dhe çlirimi i Rakës në ditët e ardhshme e bëjnë të qartë se kalifati i vetëshpallur i grupit ekstremist po shkatërrohet. Forcat siriane, të mbështetura nga SHBA-ja, kanë thënë të mërkurën se e kanë dëbuar Shtetin Islamik nga Raka dhe se tani po heqin minat tokësore dhe po i pastrojnë rrugët. Mustafa Bali, zëdhënës i Forcave Demokratike Siriane, tha se po bëhen përgatitje për deklarimin zyrtar të çlirimit të qytetit. Sanders tha se SHBA do të përqendrohet tani në ndalimin e dhunës në pjesë të tjera të Sirisë. Ajo tha se presidenti amerikan, Donald Trump, është pranë përmbushjes së premtimit kryesor të fushatës: mposhtjes së Shtetit Islamik.

Comments are closed.