Kaleska: Rekomandimet e Venecias duhet të merren parasyshë

11

Shkup, 12 dhjetor – Deputetja e LSDM-së, Snezhana Kalevska, konsideron se rekomandimet e Komisionit të Venecias sa i takon zbatimit të Ligjit për Përdorimin e Gjuhëve në gjyqësor, duhët të merren parasysh.

Sipas saj, si shembull se ky ligj mund të shkatërrojë efekasitetin e sistemit të drejtësisë, mund tqë mërret rasti që ish kryetari i VMRO-së, kërkon që një nga lëndët gjyqësore ku është i akuzuar të prezantohet nga avokat shqiptarë dhe i gjithë materiali të përkthehet edhe në gjuhën shqipe.

Megjithatë, Kalevska shton, se Komisioni Venecias nuk përmend askund se është shkelur Rregullorja e Kuvendit gjatë sjelljes së këtij ligji.(koha.mk)

Comments are closed.