Ka lajme të mira nga ilaçet kundër koronavirusit, po tregohen të suksesshme

473

Virologu i njohur italian Roberto Burioni ka folur ne emisionin “Che tempo che fa” ne RAI 2 per nje numer ilaçesh kunder koronavirusit qe po eksperimentohen. “Lajme te mira nga ilaçet, duket se jane efektive disa prej tyre”. Ekziston një ilaç që përdoret si një anti-inflamator në sëmundje të tilla si artriti dhe që duket se është efektiv dhe të dhënat janë mjaft premtuese “, shpjegon Burioni.

“Ka një surprizë të çuditshme të një ilaçi nga vitet 1950, që u përdor për malarje, i quajtur Plaquenil, i cili u vlerësua në 2005 si shumë efektiv për të penguar përsëritjen e koronavirusit të pare të Sars ne 2003. Kjo vazhdoi buzë rrugës. Tani jemi munduar ta përdorim klinikisht dhe të eksperimentojmë me të. Ekzistojnë disa studime në proces, ne i bëmë edhe në San Raffaele ». Virologu Roberto Burioni, mysafir i Fabio Fazio, i tha Che Tempo che fa.

Comments are closed.