Dieta e nënës gjatë shtatzënisë mund të ndikojë në rrezikun e fëmijës së saj për të zhvilluar simptoma të çrregullimit të hiperaktivitetit të deficitit të vëmendjes (ADHD), sugjeron një studim i ri.
Ndërsa gratë inkurajohen shpesh të hanë ushqime të pasura me acide yndyrore omega-3 dhe omega-6 – si arra dhe soje – studimi zbuloi se rreziku i fëmijëve të tyre ishte i pavëmendshëm dhe impulsiv me të paktën 13 për qind, njofton Klan Kosova, shkruan gazeta Koha.
Studimet e kaluara kanë treguar se një nënë që ha një ushqim të dendur me lëndë ushqyese, para se të mbetet shtatzënë dhe ndërsa është shtatzënë mund të ndikojë në shëndetin metabolik të fëmijës.
Megjithatë, ekipi nga Instituti i Barcelonës për Shëndetin Global (ISGlobal) thotë se studimi i tij është midis të parëve që tregojnë se si ushqimet që një nënë në pritje të fëmijës e zgjedh të hajë mund të çojë në çrregullime neuro-zhvillimore.