Ka dy herë shifra më të larta të njerëzve me Alzheimer sesa besojnë shkencëtarët

0

Numri i njerëzve që jetojnë me Alzheimer mund të jetë dy herë më i lartë se sa besojnë shkencëtarët, ka pohuar një ekspert.

Dr Clifford Jack, një studiues i Alzheimer në Klinikën Mayo në Minesota, tha se shumë vuajtës, kanë shenja të parakohshme të sëmundjes, njofton Klan Kosova, transmeton gazeta Koha.

Mjekët aktualisht diagnostikojnë vetëm pacientët me Alzheimer kur tregojnë shenja fizike të çrregullimit të kujtesës-vjedhjes.

Por Dr Jack dhe kolegët e tij gjetën në një studim prej 2,500 njerëzve që dyfishi i tyre kishte shenja biologjike të sëmundjes së trurit sesa që tregonin simptoma.

Comments are closed.