Ka aq shumë CO2 në atmosferë saqë as mbjellja e pemëve nuk mund të na shpëtojë

Njerëzit emetojnë rreth 30 deri në 40 miliardë tonë gaz natyror, dioksid karboni, në atmosferë çdo vit. Nëse e mbajmë lart, Toka do të vazhdojë të ngrohë dhe në fund do të shkatërrojë mënyrën e jetesës sonë.

Pra, çfarë mund të bëjmë për këtë?

Shumica e shkencëtarëve pajtohen se ne kemi nevojë për të larguar dioksid karbonin nga atmosfera jonë. Një ide është të mbjellësh shumë pemë. Pemë përdorin CO2 në mënyrë që të rriten. Ata gjithashtu lëshojnë oksigjen, kështu që është një fitore e favorshme, transmeton portali arbresh.info

Megjithatë, studimet thonë se edhe pemët nuk ndihmojnë për të larguar dioksid karbonin O2 që do të na ndihmonte të përmbushnim qëllimet e vendosura nga Marrëveshja e Parisit.

Për të rritur sasinë e oksigjenit në Tokë, duhet mbjellur pemë sa për të mbuluar të gjithë hapësirën që zënë Shtetet e Bashkuara dhe me kaq mund të largojmë vetëm 10% të dioksid karbonit që lëshojmë çdo vit.

Nuk ka hapësirë të mjaftueshme në këtë planet për të pasur tokën bujqësore për të ushqyer botën dhe hapësirën për të mbjellë numrin e nevojshëm të pemëve.

Me pak fjalë shumë nga ne do të vdesin nga uria, pasi toka bujqësore do të thahet dhe jeta njerëzore do të ndryshojë komplet.