Joveski: Incizimi nuk ka dalë nga Prokuroria

12

Shkup, 8 gusht – Videoincizimi të cilin sot e publikoi gazeta italiane “La Verita” në lidhje me lëndën “Reket” nuk ka dalë nga Prokuroria, thotë prokurori shtetëror publik Lubomir Joveski.

“Incizimi i publikuar në gazetën italiane nuk është nga burim i Prokurorisë”, thotë Jovevski në një deklaratë për “Gazetën e Pavarur”.

Nga Prokuroria Themelore Publike për Krim të Organizuar dhe Korrupsion e cila e udhëheq lëndën “Reket”, nuk precizojnë se a e posedojnë incizimin si dëshmi materiale.

“Të gjitha dëshmitë të cilat Prokuroria Themelore Publike për Krim të Organizuar dhe Korrupsion i posedon në lëndën për të cilën tregoni interes do t’i prezantojë para gjykatës kompetente gjatë procedurës eventuale gjyqësore. Lënda është në fazën e hetimit në të cilën në vazhdimësi po punohet në sigurimin e të gjitha dëshmive”, deklaruan për MIA-n nga Prokuroria.

Gazeta italiane “La Verita” sot në edicionin onlajn publikoi një video nga takimi i të dyshuarve në rastin “Reket” Bojan Jovanovski (Boki13) dhe Zoran Mileski (Kiçec) me biznesmenin Jordan Kamçev.

Në videon e publikuar e cila ishte incizuar në shkurt të këtij viti, siç bën të ditur gazeta, shihen euro të paketuara me specifikime të shënuara me dorë në fleta, ndërsa dëgjohet edhe një bisedë e Jovanovskit dhe Kamçevit për një lëndë të PSP-së në të cilën e përmendin prokuroren speciale publike Katica Janeva.