Johnson ka përpara vetes muajin më të vështirë të karierrës së tij politike

19

Qershori i vitit 2020 është caktuar të jetë një nga muajt më të rëndësishëm në vitin e parë mbushur plot trazira të Boris Johnson si Kryeministër.

I gjendur në një skandal që ka të bëjë me këshilltarin e tij kryesor Dominic Cummings dhe duke u përballur me pyetje të vështira për Mbretërinë e Bashkuar që ka numrin më të lartë të vdekjes së koronavirusit në Evropë, muaji tjetër i Johnson do të jetë kritik nëse ai do të rimarrë autoritetin që kishte në fillim të vitit 2020.

Qershori është gjithashtu një muaj që përfshin negociatat e Mbretërisë së Bashkuar pas Brexit me Bashkimin Evropian. Johnson, arkitekti i Brexit, ka bërë angazhime të forta për të mos zgjatur periudhën e tranzicionit sa që ai thjesht nuk mund të përballojë asnjë kapitullim – veçanërisht me çështjet e tij të brendshme. Dobësia nuk është një opsion.

Mirëpo, pandemia nuk e ka ndihmuar bllokimin politik. Ekipet negociuese nuk kanë qenë në gjendje të takohen fizikisht, duke u mbështetur në mjetet e videokonferencës. Raundi tjetër i bisedimeve virtuale fillon të martën, por burime nga të dy palët thanë se kjo ka dëmtuar cilësinë e negociatave, pasi individët nuk janë në gjendje të ndahen për biseda private se si të zgjidhin çështjet e mprehta. Dhe shkalla e krizës së koronavirusit ka lënë në hije urgjencën e bisedimeve për Brexit.

Johnson tani duhet të kalojë qershorin me një sy në negociata të ndërlikuara dhe të plota me bllokun më të madh tregtar në botë, ndërsa gjithashtu mbikëqyr përgjigjen ndaj krizës më të keqe të shëndetit publik të vendit në dekada.

Comments are closed.