Jep 100 mijë euro dhuratë, bamirësi gjerman mbetet misterioz

Një donator misterioz ka shpërndarë që nga fillimi i vitit të paktën 200 000 euro në formë dhurate para cash për disa institucioneve të ndryshme të rajonit Braunschweig në Gjermani, raportoi sot agjencia gjermane DPA.

Një institucioni ku kurohen persona të sëmurë rëndë iu dhurua të hënën 100 000 euro cash, ose 200 kartmonedha me prerje 500 euro, sipas mediave lokale.

Paratë u gjetën në një zarf të dërguar në adresë të redaksisë së të përditshmes rajonale “Braunschweiger Zeitung” dhe ku citohej marrësi, të cilit i dhurohej shuma e parave.

‘’Ne nuk jemi aspak në dijeni të identitetit të personit dhe nuk duam të kompromentojmë këto nisma të mira, duke u përpjekur për të ditur më shumë’’, shprehet Mache i “Braunschweiger Zeitung”.