Janë vjedhur kompjuterë nga një tren transportues

Nga një vagon të një treni që ka qarkulluar në relacionin Bogorodicë  Tabanovc janë vjedhur 52 kompjuterë. Vjedhjen në SPB Kumanovë dje në ora 13:15 e kanë denoncuar nëpunës policorë nga stacioni i policisë Tabanovc – vendkalimi hekurudhor. Siç informoi MPB-ja, vjedhjen e kanë vërejtur transitues serbë – ndërmjetësues doganorë të cilët gjatë kontrollit kanë konstatuar se mungon plomba dhe se krahu na një kontejner ka qenë i hapur.  Pas autorizimit të prokurorit publik, ekspertizë në vendin e ngjarjes ka kryer një ekip nga SPB Kumanovë, me ç’rast u konstatua se sipas dokumentacionit, në kontejner duhej të ketë 42 kuti ose gjithsej 1.212 kompjuterë, ndërsa pas kontrollit të kryer në prani të nëpunësve doganorë, u konfirmua se mungojnë 52 kompjuterë pa monitorë, të tipit “HP”. Janë kryer biseda me persona që janë takuar në vendin e ngjarjes dhe tani për tani nuk dihet lokacioni i saktë ku është kryer kjo vjedhje e rëndë. po ndërmerren masa për ndriçimin e tërësishëm të rastit.