Janë vaksinuar mbi 97 mijë qytetarë, më shumë se 250 mijë janë paraqitur në “vaksinacija.mk”

16

Shkup, 8 maj – Ministria e Shëndetësisë informon se në konkludim me ditën e djeshme, në tërë shtetin janë vaksinuar 97,004 qytetarë, ndërsa në ueb platformën “vakcinacija.mk”, për vaksinim janë paraqitur 256,346 qytetarë.

“Vaksinimi zhvillohet pa probleme në të gjitha pikat në të gjithë vendin. Interesimi për vaksinim po rritet çdo ditë, dhe deri më tani numri i njerëzve që kanë shprehur dëshirën për vaksinim përmes platformës në internet vakcinacija.mk është 256.346 qytetarë”, thonë nga Ministria e Shëndetësisë.

Prej atje njoftojnë se në pikat e vaksinimit në shtet në konkludim me ditën e djeshme janë vaksinuar gjithsej 97,004 qytetarë.

“Doza e parë e vaksinës u mor nga 12,487 qytetarë dje, dhe dje u vaksinuan gjithsej 13,725 qytetarë. Një total prej 118,984 doza vaksinash u aplikuan në vend dhe 21,890 qytetarë u rivaksinuan. Sipas shifrave të fundit, 32 përqind e popullsisë mbi moshën 70 vjeç kanë marrë të paktën një dozë të vaksinës”, tha ministria.

Vaksinimi kryhet në përputhje me Planin Kombëtar të Imunizimit. Të rriturit, qytetarët të cilët kanë shprehur interes për vaksinim në faqen e internetit “vakcinacija.mk” janë vaksinuar dhe njerëzit e punësuar në infrastrukturën kritike gjithashtu janë vaksinuar.

Vaksinimi masiv bëhet në disa qytete të vendit, në A1 SS “Boris Trajkovski” në Shkup, në sallat sportive në Kavadar, Kumanovë, Tetovë, Shtip, Manastir dhe Ohër.

Ministria e Shëndetësisë apelon tek qytetarët masivisht të paraqiten në “vaksinacija.mk” pasi kjo është mënyra më e lehtë dhe më e shpejtë për t’u vaksinuar.