Janë regjistruar 67 raste të reja me Kovid-19, 31 kanë vdekur, janë shëruar 782

20

Shkup, 3 maj – Gjatë 24 orëve të fundit janë bërë 1169 testime, me çrast janë regjistruar 67 raste të reja me Kovid-19, prej të cilëve më shumë në Shkup 28, Kumanovë – 8, Gostivar dhe Ohër – nga 4, Prilep, Tetovë, Kavadar dhe Shtip – nga 3, Strugë Kërçovë dhe Resnjë – nga 2, Sveti Nikollë dhe Kratovë nga 1, kumtuan nga Ministria e Shëndetësisë.

Janë regjistruar 782 pacientë të shëruar nga: Shkupi – 267, Strumica – 151, Kavadari – 54, Prilepi – 43, Manastiri – 40, Kumanova – 29, Vallandova – 23, Shtipi – 22, Negotina – 15, Velesi dhe Ohri – nga 14. Koçani – 13, Kriva Pallanka – 12, Vinica – 11, Tetova dhe Gjevgjelia – nga 9, Sveti Nikollë dhe Delçevo – nga 8, Gostivari – 7, Kërçova dhe Probishtipi – nga 5, Demir Kapija – 4, Radovish, Krushevë dhe Makedonska Kamenica – nga 3, Bogdanci dhe Kratovë – nga 2, Struga, Resnja, Berova, Makedonski Brod, Pehçeva dhe Dojrani – nga 1.

Gjithsej janë raportuar 31 persona të vdekur: 9 nga Shkupi (42, 64, 68, 68, 72, 73, 77, 77, 86), 4 persona të vdekur nga Tetova (66, 73, 75, 78), 3 persona të vdekur nga Velesi (64, 72, 73), nga 2 persona të vdekur nga Manastiri (43, 68), Ohri (45, 87), Struga (54, 64) dhe Berova (43, 82) dhe 1 person i vdekur nga Kumanova ( 59)), Prilep (70), Kavadari (82), Koçani (63), Radovishi (60), Vinica (67) dhe Probishtipi (71). Nga të vdekurit, 28 kanë vdekur në kushte spitalore ndërsa 3 në shtëpi.

Janë bërë 1169 teste përmes: ISHP-76, QSHP Shkup-0, QSHP Manastir-19, Klinika për sëmundje infektive dhe gjendje febrile-0, Mjekësia ligjore-0, laboratoria spitali Kozle-0, KU Pulmologji me alergologji-0, SPQ “8 Shtatori”-34, Instituti për mikrobiologji-0, ASHAM-53, Zhan Mitrev (Filipi i Dytë)-160, Avicena-0, Biotek-207, Sistina-143, laboratoria Laor-0, Sinlab-0, Remedika-0, Plodnost-32, Genea-0, ISHP dhe ISHP (rapid test) – gjithsej 438.

Deri më tani në vend janë bërë gjithsej 726.409 teste nga Kovid-19.

Siç informoi MSH, numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me Kovid-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë arrin në 152.814, numri i pacientëve të shëruar është 134.653, të vdekur 4.992, ndërsa numri i rasteve aktive është 13.169.

Sipas analizave epidemiologjike për momentin, distribuimi në qytete është ky:

Distribuimi në qytete Të infektuar (gjithsej) Raste aktive (gjithsej)
Shkup 67.516, aktivë 6.124
Kumanovë 8.572, aktivë 968
Prilep 8.191, aktivë 586
Tetovë 7.125, aktivë 521
Manastir 6.170, aktivë 829
Veles 5.411, aktivë 457
Gostivar 5.124, aktivë 327
Kavadar 5.121, aktivë 313
Shtip 4.922, aktivë 444
Ohër 4.903, aktivë 312
Strumicë 4.021, aktivë 319
Strugë 2.946, aktivë 155
Koçan 2.728, aktivë 169
Kërçovë 2.478, aktivë 246
Gjevgjeli 2.178, aktivë 206
Negotinë 2.159, aktivë 169
Sveti Nikollë 1.494, aktivë 101
Resnjë 1210, aktivë 187
Kriva Pallankë 1.208, aktivë 48
Radovish 1.091, aktivë 91
Berovë 1.015, aktivë 31
Dellçevë 952, aktivë 76
Dibër 931, aktivë 32
Vinicë 825, aktivë 117
Probishtip 773, aktivë 20
Vallandovë 660, aktivë 30
Bogdanci 491, aktivë 55
Krushevë 481, aktivë 95
Demir Kapi 394, aktivë 20
Demir Hisar 388, aktivë 66
Kratovë 354, aktivë 5
Makedonski Brod 355, aktivë 17
Pehçevë 262, aktivë 15
Makedonska Kamenica 233, aktivë 13
Dojran 132, aktivë 5.