“Jahja Kemal”, brend për arsim cilësor

3

Shkup, 15 prill – Shkollat tona u themeluan me vendim nr.23-2407/1 të Qeverisë së atëhershme të Republikës së Maqedonisë më 16.09.1996. Prej atëherë e deri në ditët e sotme, ato kanë fituar reputacion në fushën e arsimit dhe edukimit si në vendin tonë, ashtu edhe në nivele ndërkombëtare.  Kështu nis reagimi i Drejtorisë së përgjithshme të shkollave të mesme private “Jahja Kemal”, ndërsa hedhin poshtë fushatat, siç thuhët në reagim, nga qendra të caktuara që mundohen të dëmtojnë imazhin e shkollave “Jahja Kemal”.

“Rezultatet e panumërta që kanë marrë në fushën e aktiviteteve edukativo-arsimore në Olimpiadën shtetërore dhe ndërkombëtare shkencore vërtetojnë se Jahja Kemal është një brend. Gjithashtu, maturantët me marrjen e diplomave të njohura ndërkombëtare në shkollën tonë janë të regjistruar në universitetet më elite të botës me bursë të plotë, duke dëshmuar kështu kualitetin e arsimit të fituar në shkollat tona. Fatkeqësisht, për të ndikuar në numrin e nxënësve që duan të fitojnë arsimin e tyre në shkollat tona, për çdo vit, në periudhën e regjistrimit për vitin e ardhshëm shkollor nga qendra të caktuara përhapen akuza dhe shpifje të rrejshme”, thuhet në reagimin e “Jahja Kemal”

Ne, vazhdon më tej reagimi, të njëjtat i udhëzojmë që, nëse kanë informacione dhe dëshmi specifike për shkollat tona, të drejtohen te autoritetet shtetërore dhe gjykatat, dhe mos të përhapin çdo vit gënjeshtra për të manipuluar publikun.

Comments are closed.