Ja si jetojnë mongolët (FOTO)

Fotografi Hamid Sardar-Afkhami ka vizituar zonën ku jetojnë fisi mongol dhe përmes fotografive të tij sjellë detaje se si jetojnë ata njerëz. Rritja e përhapur e globalizimit e ka bërë më të vështirë ruajtjen e kulturave historike. Kjo është ajo që e bën popullin Dukha të Mongolisë kaq interesante dhe mahnitëse. Fisi nomad ka jetuar në të njëjtin rajon për shekuj me radhë. Gjatë asaj kohe, ata zhvilluan një marrëdhënie të veçantë me kafshët e egra. Qytetërimi njerëzor ka bërë një rrugë të gjatë që nga ditët e hershme të specieve tona. Nga shpella dhe toka të pazhvilluara, njerëzit kanë ndërtuar qytete dhe shtëpi që gjeneratat e hershme kurrë nuk do t’i kishin imagjinuar.