Ja përse duhet t’i vini Screen Lock telefonit tuaj sa më parë

24

Ndërkohë që çdo ditë shohim në lajme të dhëna të cilat dalin nga pajisjet personale të njerëzve të famshëm , të gjithë ne duhet të fillojmë të shqetësohemi për sigurinë e telefonit tonë. Epo siç duket jo të gjithë shqetësohen sa duhet pasi sipas një studimi rreth 28% e personave nuk vënë asnjë lloj barriere për të hyrë në telefonin e tyre. Nëse ju nuk i vini lock telefonit tuaj , çdokush mund të hyjë në telefonin tuaj, sipas TechSot. Nëse nuk e keni problem që prindërit dhe bashkëshortët tuaj të shikojnë fotot dhe mesazhet, ju padyshim do ta kishit problem nëse një i huaj do ta bënte. Për më tepër në rast vjedhje të telefonit , ju të paktën do ta bllokonit që vjedhësi të ketë akses në telefonin tuaj. Ta keni telefonin gjithmonë të update-uar është shumë e domosdoshme. Nga një studim u zbulua nga TechSot se vetëm 40% e e njerëzve e update-ojnë pajisjen e tyre vetëm atëherë kur e shikojnë të nevojshëm, ndërsa 14% e tyre u shprehën se kurrë nuk e kanë bërë një gjë të tillë. Nga studimi doli që vetëm 22% e njerëzve i vendosin screen lock telefonit të tyre dhe e mbajnë të update-uar sistemin operativ.

Comments are closed.