Ja në çfarë kushte jetojnë shqiptarët në Francë tash e sa kohë (VIDEO)

58

Nga Franca vazhdojnë të vijnë imazhe e pamje të tmerrshme të shqiptarëve nga Kosova e Shqipëria të cilët vazhdojnë të vijnë në këtë shtet dhe të kërkojnë strehim e fatkeqësisht këtë nuk e gjejnë, raporton “Radio Televizioni Iliria e Gjenevës”.

Lyoni, një ndër qendrat e mëdha franceze vazhdon të mbetet pikëtakimi i shqiptarëve të ikur nga vendet e tyre, këtu takohen me tmerrin, përcjell albinfo.ch. Këtu takon vuajtjen, dhembjen dhe shpresën për një ditë të re dhe eventualisht ndonjë lajm të ri për statusin e këtyre njerëzve që jetojnë në tenda. Në Lyon ka shqiptarë nga Kosova e Shqipëria që vazhdojnë të jetojnë në tenda dhe në kushte aspak të favorshme.