Ja çfarë kuptimi ka të shikosh ëndërr me parà

155

Çfarë do të thotë të ëndërrosh para? Paraja është shpesh e pranishme në ëndrrat tona në forma të ndryshme, me interpretime dhe kuptime të ndryshme në varësi të rastit. Para që merren, humbasin ose dhurohen, monedha ose letër, në portofol ose që i gjen përtokë: ka shumë situata që në ëndrra na shtyjnë të merremi me kartëmonedhat. Kjo është arsyeja pse ne shpesh pyesim veten se cili është kuptimi i tyre. Simbolika, si dhe rastësia, është shumë e pasur, dhe me kalimin e viteve psikologët dhe ekspertët janë përpjekur të japin një përcaktim të saktë për kësaj lloj ëndrre.

TË SHOHËSH NË ËNDËRR PARA: KUPTIMI SIMBOLIK. Le të fillojmë me bazat: cili është kuptimi simbolik i parave në ëndrrat tona? Paraja është e lidhur me një simbolikë të pasur, të shkaktuar mbi të gjitha nga roli i rëndësishëm që luan në jetën tonë të përditshme. Ajo konsiderohet nga nënvetëdija jonë si shenjë e forcës dhe pushtetit, por mbi të gjitha paraqet një mjet kontrolli mbi të tjerët në pothuajse të gjitha sferat, nga puna në dashuri. Jo vetëm kaq: kartëmonedhat krijojnë tek ne një siguri në lidhje me të ardhmen tonë dhe janë një mjet për të ndarë kënaqësinë. Ato gjithashtu mund të marrin një kuptim negativ, duke treguar diçka shkatërruese, që krijon varësi dhe që çon vetëm në kërkim të fitimit. Në ëndrra, paraja gjithashtu simbolizon vlerën që ne i japim vetes ose të tjerëve, shpesh edhe pa e kuptuar.

TË SHOHËSH NË ËNDËRR KARTËMONEDHA. Ndonjëherë ndodh që në ëndrra paratë janë letër. Kartëmonedhat zakonisht paraqesin një shenjë pasurie dhe prosperiteti pasi ato kanë një vlerë më të lartë se monedhat. Endërrimi i këtyre objekteve, veçanërisht nëse bëhet në sasi të mëdha, do të thotë të posedosh saktësi dhe aftësi për të realizuar dëshirat dhe projekte të mëdha. Në fakt, bollëku i tyre është një simbol i pasurisë dhe forcës së brendshme, burimeve themelore në jetë. Kuptimi është shumë pozitiv kur paratë e letrës mbijnë nga toka ose bien nga qielli, ndërsa mund të bëhen negative nëse fluturojnë larg. Në këtë rast do të thotë që personi nuk ndihet i sigurt dhe ka ndjenjën se asgjë nuk është e qëndrueshme në ekzistencën e tij/saj.

TË ËNDËRROSH MONEDHA. Paratë në formë monedhash përfaqësojnë pastërtinë. Ëndërrimi i monedhave nënkupton vënien e theksit në ndershmërisë së dikujt. Kush ëndërron për këto para është zakonisht në kërkim të kuptimit më të thellë të jetës dhe kërkon lumturi në gjëra të vogla, siç janë dashuria, miqësia dhe marrëdhëniet familjare. Ndaj ëndërrimi i parave monedha, nënkupton të dëshirosh të demonstrosh ose të vërtetosh pastërtinë dhe ndershmërinë, ose, sërish, një ankth për të kërkuar në gjërat themelore të jetës, ato që janë më të rëndësishmet dhe të domosdoshmet.

TË ËNDËRROSH PARA TË VJEDHURA. Kam parë në ëndërr para të vjedhura: çfarë do të thotë? Kjo është një pyetje që shumë njerëz e bëjnë, pas një nate mjaft të shqetësuar. Paratë e vjedhura tregojnë dëshirën për të përvetësuar diçka që ne mendojmë se nuk e kemi, por edhe frikën për t’u privuar nga një cilësi që ne e konsiderojmë të dashur.

TË SHOHËSH ËNDËRR SIKUR GJEN PARA. Të shohësh në ëndërr para të gjetura, është shumë e zakonshme dhe mund të marrë kuptime të ndryshme në varësi të kontekstit. Në përgjithësi, megjithatë, ëndërrimi i parave të gjetura, prej letre ose monedha, gjithmonë konsiderohet një ogur i mirë. Zbulimi i parave në një vend të panjohur tregon mbërritjen e lajmeve të mira dhe perspektivave të shkëlqyera. Gjetja e një portofoli në tokë mund të jetë një ëndërr parathënëse, dhe do të thotë se do të vijë një moment pozitiv dhe një lajm i shkëlqyeshëm për çështjet afektive dhe personale.

TË SHOHËSH NË ËNDËRR HUMBJE PARASH. Humbja e parave nuk është kurrë pozitive, madje as në ëndrra. Në këtë rast do të thotë që keni frikë të harxhoni energjitë tuaja në mënyrë të padobishme, si në punë ashtu edhe në dashuri. Prandaj është një alarm që lëshon pa vetëdije, për të gjetur ekuilibrin e duhur fizik dhe mendor.