Izraeli dështon të dërgoi anijen e parë private në hënë (FOTO)

2

Shteti i Izraelit ka dështuar të dërgoi anijen e parë private në hënë. Anija ishte nisur dhe kishte hyrë në orbitën e hënës, javën e kaluar me 4 prill pas një udhëtimi prej 3.4 milion milje.

Gjatë udhëtimit, inxhinierët konfirmuan një problem.

Anija me emrin “SpaceIL” kishte humbur kontaktin me bazën edhe pas rivendosjes së motorit kryesorë.

Inxhinierët ende nuk kanë arritur të vërtetojnë se a ka qenë problemi tek motori apo gabimi i matjes.

Izreali po planifikon që të nis një mision tjetër në hënë në tre vitet e ardhshme. (koha.mk)

Comments are closed.