iPhone 10, ja arsyeja pse Apple sakrifikon cilësinë Face ID

PËRSHPEJTIMI I APPLE

Ndoshta nuk mund të jetë aq i përsosur sa pritet, por të paktën do të jenë disa modele në momentin e lançimit. Sipas raportit të Bloomberg, Apple do t’u kishte kërkuar prodhuesve të përshpejtonin realizimin e iPhone 10 në funksion të ardhjes zyrtare në treg më 3 nëntor. Gjithashtu me koston e teknologjisë së njohjes së fytyrës, e njohur si Face ID, jo aq të saktë. Faqja nuk e specifikon sesa funksionaliteti mund të jetë sakrifikuar në terma cilësorë, por besueshmëria e saj do të vazhdojë të jetë përtej ID-së së vjetëruar të Touch. Por koncepti është i qartë: për kompaninë Cupertino është një përparësi absolute të ketë një numër të lartë të telefonave në dispozicion, sepse nga e premtja më 27 tetor nisin para-porositë e modelit të ri.

MOHIMI I APPLE

Menjëherë vjen mohimi total i Apple, i cili e definon Bloomberg si “krejtësisht të rremë”. “Presim që Face ID të jetë standardi i ri për identifikimin e fytyrës”, vijon shënimi. Na siguron që cilësia dhe saktësia e tij “nuk kanë ndryshuar”. Vazhdon të jetë vetëm një mundësi në një milion që një person t’ia dalë të zhbllokojë Iphone tuaj me Face ID”.

PROBLEMET E FACE ID

Dihej prej kohësh: një nga aspektet më inovative të Iphone 10 do të ishte gjithashtu burimi kryesor i problemeve. Zërat ishin përhapur para paraqitjes zyrtare, por ato u bënë më konkrete në fund të shtatorit. Shkaku i vonesave të prodhimit të iPhone 10 është dhënë për Romeo dhe Juliet, dy sensorë të nevojshëm që të funksiononte teknologjia e njohjes së fytyrës. Në veçanti, Wall Street Journal raportoi probleme me modulet në bazë të Romeos, sensor që do të ketë detyrën e projektimit të 30.000 pikave të padukshme në fytyrën e përdoruesit. Siç thekson Bloomberg, Apple gjithashtu do të ketë vështirësi me prodhuesin që prodhon komponenten lazer të teknologjisë.

NYJA E AKSIONEVE TË DISPONUESHME

Klientët që dëshirojnë të sigurojnë me çdo kusht modelin e ri, fjalimet për vonesat në prodhimin e iPhone 10 mund të duken të parëndësishme. Nyja reale e çështjes, megjithatë, mbetet e lidhur me numrin e stoqeve aktualisht të disponueshme gjatë lançimit. Sipas analistit Ming Chi Kuo të Kgi, një nga më autoritativët kur flasim për iPhone, shtëpia e Cupertinos mund të ketë rreth 2 deri 3 milionë pajisje në dispozicion për 3 nëntor dhe një shifër prej 25 deri në 30 milion për sezonin e festave. Të paktën 10 milionë sipas atyre që ishin planifikuar më parë. Çështja është të kuptojmë se si do të jetë e paracaktuar: i njëjti analist në fund të shtatorit kishte bërë një vlerësim mbi 40-50 milionë njësi. Shifrat tregojnë edhe pritjen rreth iPhone-it të ri dhe shpjegimin e vështirësive në shitjet e iPhone 8 dhe 8 Plus.