Interesante, këto janë ligjet më të çuditshme në botë

55

1. Kulla Eifel është ndoshta një nga monumentet më të fotografuara në botë, por pak e dinë se është e paligjshme që t’i bëjnë fotografi asaj gjatë natës. Ndërkohë që e drejta e autorit të Kullës Eiffel skadoi në vitin 1993, dritat e natës u shtuan në vitin 1985, që do të thotë se ajo ende mbrohet nën ligjet e Francës për të drejtën e autorit.

2. Në Francë, është e jashtëligjshme të lëvizësh pa testuesin tënd të alkoolit, edhe nëse je turist. Megjithatë, që nga viti 2013, gjoba për thyerjen e ligjit ($ 14) është hequr.

3. Në vitin 2008, Japonia kaloi “Metabo Laë” për të mbajtur peshat e qytetarëve të saj në kontroll. Sipas ligjit, kompanitë dhe qeveritë lokale duhet të matin çdo vit mesin e punëtorëve japonezë dhe qytetarëve që janë midis 40 dhe 74 vjeç. Kufiri i belit për burrat është 33.5 inç ndërsa për femrat është 35.4 inç.

4. Është e jashtëligjshme shitja ose dhënia e alkoolit një personi të dehur në Alaskë dhe është e jashtëligjshme të lejosh që një person i dehur të hyjë në një bar.

5. Në vitin 2014, Rusia, Bjellorusia dhe Kazakistani ndaluan të brendshmet që përmbanin më pak se 6% pambuk.

6. Ligji danez mbi emrat personal i ndalon prindërit të emërojnë fëmijët e tyre me diçka që nënkupton ofendim. Prindërit ose zgjedhin një emër nga një listë e miratuar ose kërkojnë miratimin e emrit nga qeveria.

7. Është e jashtëligjshme që njerëzit e pamartuar të kenë marrëdhënie seksuale në Massachusetts, Virxhinia, Gjeorgji, Idaho, Misisipi, Karolina e Veriut, Utah dhe Karolina e Jugut.

8. Murgjit kinezë që dëshirojnë të kthehen nga vdekja duhet të marrin miratimin e shtetit për rimishërimin e tyre. Ky aprovim pritet të jetë i nevojshëm në mënyrë që bashkimi kombëtar dhe solidariteti i grupeve të ndryshme etnike në vend të mund të ruhen, si dhe të zvogëlohen murgjit mashtrues dhe fitimprurës.

9. Është e jashtëligjshme shitja, importimi, reklamimi dhe përdorimi i karrocave per fëmijë në Kanada, ku ato konsiderohen të pasigurta.

Comments are closed.