Incident në protestat në Selanik dhe Athinë

1

Athinë, 6 dhjetor – Incidente më të vogla kanë ndodhur në protestat që po mbahen në Selanik dhe Athinë, të organizuara nga nxënës dhe studentë në suaza të aktiviteteve për shënimin e 10 vjetorit të vrasjes së Aleksis Grigoropulos, lajmëroi korrespondentja e MIA-s nga Athina.

Në kryeqendrën greke, një grup i personave të maskuar e kanë sulmuar policinë me gurë dhe objekte, ku forcat speciale të policisë u janë kundërpërgjigjur me gaz lotsjellës dhe shok bomba. Sipas mediave greke, janë arrestuar dy persona.

Incidentet të cilat kanë zgjatur shkurt, personat e maskuar kanë shkaktuar dëm material në disa dyqane dhe të stacioneve të autobusëve.

Është e ngjashme situata edhe në Selanik. Një grup i personave të maskuar e kanë sulmuar policinë me kotej molotovi, e cila është kundërpërgjigjur me gaz lotsjellës dhe shok bomba.

Protestat kryesore për shënimin e përvjetorit të vrasjes së Grigoropulos janë caktuar për më orën 18 sipas kohës lokale.

Comments are closed.