I burgosuri nga Maqedonia e Veriut e vret shokun e tij të burgut

515

Të hënën e kaluar filloi gjykimi pas vdekjes së një të burgosuri në burgun Bernau am Chiemsee në Gjermani. Prokurori e akuzoi 49-vjeçarin për vrasje pasi, sipas dëshmitarëve, ai u tha se e kishte plagosur një shok të burgosur me goditje në kokë aq fort, saqë burri vdiq nga dëmtimet në tru

I pandehuri fillimisht nuk dha asnjë informacion në gjykim para Gjykatës rajonale të Traunstein. Mbrojtësit e personitnga Maqedonia e Veriut dhanë vetëm një deklaratë të shkurtër në gjykatë. Sipas kësaj, ka pasur një mosmarrëveshje në gusht të vitit 2019, por aktakuza nuk ishte e saktë, pasi nuk ka pasur pasqyrë krenarie nga i akuzuari.

Sipas asaj që në gjykatë e përshkruan oficerët e policisë hetimore dhe shokët e burgut, kishte pasur një mosmarrëveshje midis të akuzuarit dhe viktimës së tij të dyshuar në oborrin e burgut në rrethin Rosenheim. Më parë, dyshohet se që të dy e kanë ofenduar njëri-tjetrin.
Dy shokë nga burgu, para gjykatës e përshkruan rastin e vdekjes së të burgosurit. Menjëherë pas ngjarjes, ata i kishin thënë policisë se si i akuzuari e goditi kokën e kundërshtarit të tij kur ai tashmë ishte i shtrirë në dysheme, shkruajnë mediat gjermane, informon Shtegu.com.

Mirëpo në gjykatë, ata tani deklaruan disa herë se nuk mund ta kujtonin më saktësisht ngjarjen ose e përshrkuan në një mënyrë që ndryshonte nga deklarata e tyre të mëparshme.
Njëri nga dëshmitarët tani është kërcënuar edhe për dëshmi të rreme, sepse ai nuk ka mundur të dëshmojë rrjedhën e saktë të krimit – në kundërshtim me ato që ai i tha policisë në atë kohë. Prokurori tani dyshon se dëshmitarët mund të jenë ndikuar.

Akuzat u bënë gjithashtu kundër stafit të burgut. Të burgosurit thanë se viktima u ndihmua vetëm pas kërkesave të përsëritura dhe jo aq shpejt. I burgosuri kishte vdekur në vend, megjithë përpjekjet për ta ringjallur atë.

Comments are closed.