Hulumtim: Maskat e ulin shpejtësinë e përhapjes së koronavirusit

17

Hong-Kong, 7 prillPërdorimi i maskave mjekësore mund ta ulë shpejtësinë e përhapjes së koronavirusit vdekjeprurës, pohon një grup i shkencëtarëve ndërkombëtarë, transmeton revista “Natural medicin”  (Natural Medicine).

Në kushte laboratorike, maskat dukshëm e kanë ulur sasinë e  grimcave të viruseve të ndryshme që përhapen te pacientët. Numri i tyre është regjistruar përmes aparatit special “Gezundhajt 2”, i cili e simulon frymëmarrjen e njeriut dhe analizon mostra nga ajri.

Në eksperiment kanë marrë pjesë 246 vullnetarë me infeksione virusale respiratore. Shkencëtarët e Universitetit në Hong-Kong kanë vërejtur se te 111 pacientë të cilët mbajë maska, dukshëm është ulur numri i grimcave të ndryshme të viruseve.

Comments are closed.