Huawei tejkalon Samsungun, udhëheq në shitjet e smartphoneve

28

Huawei tejkalon Samsungun në tremujorin e dytë të vitit 2020, duke u bërë udhëheqësi botëror në shitjet e smartphoneve: ky është vlerësimi i Canalys, një kompani analize e specializuar në sektorin e teknologjisë. Përkundër sanksioneve të rënda të SHBA-së kundër tij, grupi i telekomunikacionit Shenzhen ka dorëzuar 55.8 milion pajisje, krahasuar me 53.7 milion copë të rivalit të Koresë së Jugut.

Kompania kineze ka vuajtur nga sanksionet amerikane, por numrat e fundit tregojnë mbizotërimin e saj në rritje në tregun e saj të brendshëm. Huawei tani shet gati dy të tretat e telefonave celularë të saj në Kinë, i cili ka pësuar një goditje të rëndë nga pandemia e koronavirusit, por që prej asaj kohe është shëruar ndërsa rastet e reja kanë rënë. Shitjet e Huawei ranë 5% nga i njëjti tremujor një vit më parë, ndërsa Samsung regjistroi një rënie prej 30% për shkak të kërkesës së dobët në tregjet kryesore, përfshirë Brazilin, Shtetet e Bashkuara dhe Europën.

“Biznesi ynë ka treguar qëndrueshmëri të jashtëzakonshme në këto periudha të vështira,” tha një zëdhënës i Huawei. Shitjet vendase u rritën 8%, por dërgesat e huaja të Huawei u ulën 27% në tremujor. Shfaqja e kompanisë si një shitës i lartë mund të jetë jetëshkurtër kur tregjet e tjera shërohen, një punonjës i Huawei me njohuri për këtë çështje i tha Reuters. Samsung nga ana e saj tha se pret një rritje të kërkesës për smartphone në gjysmën e dytë të vitit.

Shtetet e Bashkuara kanë ndaluar në mënyrë efektive Huawei të përdorë shërbimet e Google, duke dëmtuar atraktivitetin e telefonave të kompanisë kineze jashtë vendit dhe duke kufizuar qasjen në çipet vendimtare për rrjetin 5G. S&P Global Ratings vlerësoi se kufizimet e fundit mbi Huawei mund të fshijnë të ardhurat prej 25 miliardë dollarësh nga disa kompani me bazë në Azi. Huawei ende nuk ka adresuar publikisht ndikimin që do të kenë këto kufizime në operacionet e tij.

Comments are closed.