Hetimi i Prisma: Ronaldo ka ‘nënshkruar’ marrëveshje sekrete me Juventusin

Hetimi për marrëveshjet sekrete të pagave të Juventusit ka zbuluar një bisedë mes drejtorëve të klubit ku thuhet se ata konfirmuan se Cristiano Ronaldo kishte firmosur dokumentet.

Zyra e Prokurorit Publik të Torinos po shqyrton praktikat financiare të Bianconerëve gjatë viteve të fundit, përkatësisht përdorimin e tyre të supozuar të vlerave të fryra të transferimeve të lojtarëve për të falsifikuar fitimet kapitale dhe mashtrimin e tyre të tregut me marrëveshje sekrete për pagat e lojtarëve.

Sipas Calciomercato.com, Guardia di Finanza ka zbuluar një bisedë të zhvilluar mes drejtorëve të shumtë të Juventusit në WhatsApp, ku ata diskutuan situatën e Ronaldos.

Advertisements

Në orën 13:42 të datës 23 prill 2021, sekretari i klubit Paolo Morganti shkroi në grupin WhatsApp: “Manovra e dytë me pagën, Cristiano ka firmosur. Ai ka një kopje të të gjitha dokumenteve”.

Drejtori sportiv Federico Cherubini më pas u përgjigj: “Mirë!”. Në të njëjtën bisedë në WhatsApp, kreu i departamentit juridik të Juventusit, Cesare Gabasio, shkroi tre ditë më parë: “I pari i gatshëm për të nënshkruar është Cristiano”.

Më 11 shtator 2021, Morganti dërgon një email të brendshëm duke thënë: “Ndoshta shuma e treguar në nxitje duhet të jetë ajo e shkrimit në dorën e lojtarit”.

Ronaldo me sa duket hoqi dorë nga 19,548,333.33 euro në paga në sezonin 2020/21, në fazat e hershme të pandemisë COVID, dhe Zyra e Prokurorit Publik të Torinos beson se klubi privatisht pranoi ta paguante këtë, pavarësisht se kishte shpallur vendimin e tyre për të ngrirë pagat për disa muaj.