Hapet vendkalim i ri kufitar në mes Maqedonisë dhe Bullgarisë

3

Ndërtimi i një kalimi të ri kufitar dhe stimulim e ndërmarrjeve të vogla dhe mesme në komunat kufitare do të jetë prioritet në të ardhmen të programit ndërkufitar që do ta zbatojë Maqedonia e Veriut dhe Bullgaria me financim të Bashkimit Evropian.

Këto janë prioritet dhe synimi të cilat u vendosën në takimin e patë të grupit të përbashkët për zhvillim të programit për bashkëpunim ndërkufitar “Interreg” në mes të dyja vendeve për periudhë 2021-2027.

“Ndërtimi dhe zhvillimi i lidhjeve transportuese në mes të dyja vendeve është prioritet kyç, që përmirëson karakteristikat socioekonomike në fushën ndërkufitare në një shkallë të lartë, ndërsa me këtë do të vijë deri tek zhvillimi dhe të ardhurat prioritet të KE-së në zhvillimin e rajonit”, tha zv. ministrja bullgare Denica Nikollova.

Comments are closed.