Greqia do të lejojë hyrjen e turistëve të vaksinuar edhe me vaksinën ruse dhe kineze

23

Athinë, 6 maj – Për sezonin e verës, Greqia do të lejojë hyrjen e turistëve që janë vaksinuar edhe me vaksinën ruse dhe kineze, konfirmoi kryeministri grek Kiriakos Micotakis në një intervistë në kuadër të konferencës së “Fajnenshël Tajms” dhe edhe njëherë theksoi se vendi do të jetë i hapur për turistët nga 15 maj, njofton korrespondentja e MIA-s nga Athina.

Megjithëse Komisioni Evropian ka një pamje të ndryshme për vaksinat specifike, Mitsotakis ende thotë se ata qëndrojnë në pozicionin e tyre për t’i njohur ato, dhe kjo kryesisht i referohet vaksinës ruse, sepse ata presin turistë nga Rusia.

Kryeministri grek theksoi se qëllimi është që turizmi të jetë i hapur në mënyrë të sigurt, që do të thotë se “nëse dikush dëshiron të udhëtojë në Greqi pa pasur nevojë për karantinë, ai do të duhet t’u tregojë autoriteteve greke një certifikatë vaksinimi, konfirmim se ai ka kontraktuar sëmundja ose një PCR negativ. “ose testi i antigjenit.”

“Presim që t’i mirëpresim turistët nga 15 maj, tashmë i kemi hapur objektet hotelierike dhe shitjen me pakicë, kështu që vizitorët e parë që do të vijnë në Greqi nga 15 maj, do të vizitojnë një vend ku aktivitetet ekonomike dhe sociale tashmë janë kthyer në normale”, shtoi kryeministri grek.