Grave që kanë qenë në pushim të lindjes u takon K-15

17

Shkup, 30 janar – Gratë të cilat gjatë vitit 2017 kanë qenë në pushim të lindjes kanë të drejtë të K-15. Komiteti i Helsinkit për të drejtat e njeriut reagon në praktikën e një pjesë të punëdhënësve të cilët ligjin e trajton sipas vullnetit të tyre dhe nuk dëshirojnë grave që kanë qenë në pushim të lindjes të mos u japin regres prej K-15, njofton Koha.

“Potencojë se mungesa gjatë pushimit të lindjes në asnjë rast nuk mund të llogaritet si ndërprerje e marrëdhënies së punës tek punëdhënësi pse fillim i punës prej fillimi dhe të jetë arsye për të mos paguar regresin e pushimit vjetor për punëtoret të cilat e kanë shfrytëzuar të drejtën e pushimit të lindjes”, thonë nga Komiteti i Helsinikit.

 

Comments are closed.