Gjyshja e moshuar, e vetmja banore e një fshati të largët (FOTO)

Lyudmila Vyacheslavovna, 70 vjeç, është e vetme banore e Tolokonnikovos në rajonin Pskov të Rusisë perëndimore.

Prerja e drunjve, marrja e ujit, depozitimi i sojës, qepja dhe gatimi  – Lyudmila Vyacheslavovna ka një orar të zënë duke filluar nga ora 4:00 çdo ditë.

Dhe kjo periudhë e Krishtlindjeve nuk do të jetë e ndryshme, sepse ajo është banori i vetëm i një fshati të largët rus, që do të thotë se 70-vjeçarja duhet të kryejë të gjitha këto punë vet, pavarësisht se çfarë kohe të vitit është.

Ne e dimë për rutinën e saj të përditshme jo sepse ajo ka filluar të postohet në mediat sociale, por sepse jeta e saj është dokumentuar në një seri interesante dhe prekëse të fotografive nga Olga Kouznetsova, e cila kaloi kohë me të.

Fotografja ishte në gjendje të kapte imazhet e 70-vjeçares duke i dhënë vetes një prerje të re të flokëve dhe duke aplikuar disa make-up. Pas kësaj, ajo u vendos para televizorit të saj për të parë mesazhin vjetor festiv nga Presidenti Vladimir Putin, i ndjekur nga një koncert, para se të binte në gjumë.

Ajo pëlqen të shikojë filma të vjetër në TV ose të dëgjojë muzikë në një celular. Kënga e saj e preferuar është The Snow Falls nga këngëtarja italiane Salvatore Adamo.

Olga dëgjoi për mënyrën e jetesës të pabesueshme të Lyuska nëpërmjet një shoku të vjetër të shkollës, i cili i tregoi asaj për “zonjën e moshuar që jeton vetëm në një fshat gjatë gjithë vitit”. Fotografja ishte aq e befasuar kur dëgjoi për ekzistencën e pazakontë të gjyshes, saqë së shpejti ishte në rrugën e saj për në rajonin e Pskov nga Shën Petërburgu për t’u njohur me të.

Shumë nga fotot interesante nga serija e saj prekëse u morën gjatë takimit të tyre të parë korrikun e kaluar. Në muajt e verës, moti është mjaft i këndshëm që Lyuska të jetë në gjendje të ecë tre milje në fshatin e afërt, ku mund të vizitojë dyqanin lokal, bankën dhe postën, dhe të bisedojë me banorët atje.

Olga shpjegoi: “Lyuska bën gjithçka ashtu siç bëri nëna e saj”.

“Ajo është një person i shoqërueshëm dhe mikpritës. Ajo gjithmonë ka disa trajtime në rast se ajo ka mysafirë. ‘Kur u largova, ajo u lut për udhëtimin tim në mënyrë që të kthehesha mirë në shtëpi’.