Gjykata e Republikës së Afrikës Qendrore refuzon kandidaturën e ish-Presidentit Bozize

9

Gjykata e lartë në Republikën e Afrikës Qendrore (CAR) refuzoi të enjten kandidaturën e ish-Presidentit Francois Bozize në zgjedhjet e 27 dhjetorit që do të mbahet pavarësisht shqetësimeve të sigurisë për shkak të luftimeve midis milicive rivale, raporton Reuters.

Bozize planifikoi të kandidonte kundër Presidentit Faustin-Archange Touadera. Por gjykata tha se Bozize, 74 vjeçari, nuk plotësonte kërkesën e “moralit të mirë” për kandidatët për shkak të një urdhëri ndërkombëtar dhe sanksioneve të KB për atë për vrasje të pretenduara, tortura dhe krime të tjera.

Gjykata vërtetoi kandidaturat e Touadera dhe 16 të tjerëve, sipas urdhërit të lexuar nga presidenti i gjykatës.