Gjibraltari hap restorantet dhe stadiumet, ka vaksinuar 90% të të rriturve

37

Bare, restorante të hapura dhe tifozë që shikojnë ndeshje të drejtpërdrejta të futbollit dhe boksit. Ndërsa afrohet vera, jeta është kthyer pothuajse në normalitet në një territor të vogël në Evropën Jugore  pasi pothuajse të gjithë janë të vaksinuar. Gjibraltari, një territor që kufizohet me Spanjën në pikën ku Afrika e Veriut dhe Evropa formojnë portën për në Mesdhe, është bërë një nga vendet e para në botë që inokulon pjesën më të madhe të popullsisë së saj të rritur.

Vetëm tre muaj pasi territori, i lënë në hije nga një kep i madh i dhëmbëzuar, i njohur si “Shkëmbi”, hyri në izolim të plotë. Sot më shumë se 90% e të rriturve kanë marrë dozën e tyre të parë dhe së shpejti do të marrin edhe të dytën. Si rezultat, ndërsa shumica e Evropës po përballet me kufizime të reja dhe lufton me vaksinat e veta, ky vend ka filluar të zhbllokohet. Sinjalizimi që paralajmëron njerëzit të mbajnë maska dhe ora e ndalimit janë hequr​​, duke lejuar që institucionet të qëndrojnë të hapura deri në orën 2 të mëngjesit.