Gjethe të pjeshkës për këmbë të fryra

Temperaturat e larta janë armiqtë e këmbëve, pasi gjatë ditëve të nxehta ato rrudhen. Ky nuk paraqet vetëm problem estetik, por edhe shëndetësor.

Për ta lehtësuar atë, provoni “mjekimin” natyral. Sugjerohet të bëni një dush të këndshëm. Merrni 100 gramë gjethe pjeshke, vendosni ato në një enë dhe derdhni ujë të nxehtë. Le të qëndrojë për një kohë. Kur uji të ftohet pak, pastroni këmbët tuaja në banjë, për t’u çlodhur plotësisht.

Përzieni ujin nga banja dhe një filxhan uthull molle, dhe lagni me të çorapet, pastaj vishni ato dhe qëndroni në to për rreth dhjetë minuta.