Gjermania mendon për mbylljen e kufijve të brendshëm dhe të jashtëm për shkak të Kovid-19

31

Berlin, 21 janar – Gjermania me siguri do t’i mbyllë kufijtë e saj me vendet fqinje nëse ata nuk reagojnë shpejt në parandalimin e përhapjes së Kovid-19, deklaroi sot shefi i zyrës së kancelares gjermane Angela Merkel, Helge Braun.

Ai për ARD theksoi se është me rëndësi të mbhate në kontroll niveli i infektimit që të munden shtetet të mbrohen nga mutacionet e reja të Kovid-19, që më është përhapen.

“Rreziku është se kur infektimet rriten në një vend dhe ky mutacion bëhet kuazi-shumicë dhe atëherë infektimi më tepër nuk mund të kontrollohet. Për këtë do të jetë e pashmangshme vendosja e rregullave më të ashpra për kalimin e kufijve tanë të brendshëm, është me rëndësi tani të veprojmë së bashku”, theksoi Brauni.

Paraprakisht këtë javë, Gjermania i vazhdoi masat kufizuese deri në mes të shkurtit.