Gjërat që i bashkojnë gjithë ballkanasit

Revista gjermane “Kosmo” së fundi ka bërë një listë me disa nga gjërat që të gjithë ballkanasit i bashkojnë. Lista përmban pesëmbëdhjetë gjëra që sipas tyre secilit nga ballkanasit e gjejnë vetën në njërën nga këto gjëra:

Çdo gjë që ata hanë përmban qepë dhe hudhër.

Ndajnë dhomën e tyre 10 m2 deri në 25 vjet me vëllezërit e motrat.

Në aeroport valixhja e tyre zakonisht është më e madhe nga gjithë të tjerat.

Nënat i shohin fëmijët e tyre gjithnjë të hollë, edhe në qoftëse ata janë tepër të trash.

Ata kanë ilaçe, data e skadimit të cilave ka kaluar shumë kohë më parë.

Përdorin qeset e blerjeve për hedhjen e mbeturinave.

Ballkanasit kanë lecka të shumta për pastrim të cilat janë komplet të grisura.

Në dhomën e gjumit nuk ka një krevat të zakonshëm, por një divan që shtrihet.

Asnjëherë nuk i përmbahen recetave gjatë përgatitjes së ushqimit.

Ushqimi që ju japin fëmijëve në shkollë është kryesisht sarma dhe pite (byrek).

Ata besojnë se mund ta shohin të ardhmen e tyre në një llum kafeje.

Është praktikë e zakonshme që 600 të ftuar të vijnë në dasmën e tyre, shumica nga ta janë të panjohur.

Fshehin alkoolin në shishe plastike nën rroba dhe në valixhen e tyre kur udhëtojnë.

Çdo send tek ballkanasit është e stolisur me nga një tentene përmbi, qoftë edhe mbi televizion.

Telekomandën e tyre shpesh e mbështjellin me një qese plastike për të mbrojtur nga prishja.