Gjërat që duhet ti thoni çdo ditë

Gabimet e kaluara nuk ju përcaktojnë. Mos lejoni të metat e djeshme të ju ndalojnë për të bërë diçka të madhe sot. Mëso nga gabimet dhe të rritu prej tyre.

Ju nuk jeni ati yt, nëna, vëllai apo motra. Kjo është një fyerje për ta, por në qoftë se asnjë nga familja juaj nuk ka studiuar, nuk do të thotë që ju duhet. Ju zgjidhni rrugën e juaj.

Ka raste kur ju duhet të marni vendime të vështira. Ndonjëherë ju sjellni vendime të gabuara. Mëso prej tyre, por mos u fajso. Është e pashmangshme.

Gjithkush bie. Ju jeni personi i parë të cilit kjo ndodh nuk është deri te ju.

Ju jeni mjaft të mirë. Nuk ka rëndësi pavarësisht nëse në vete keni rroba të shtrenjta se dikush e konsideron diçka që shkon. Askush nuk mund të përcaktojë vlerën tuaj. Vetëm ju e dini se sa vleni.
Mos e humbni kohën e pushtimit të dashurisë për dikë që nuk ju pëlqen. Ju mund të keni dikë që mezi pret për të parë ju.

Në regull është të kërkoni një ndihmë ose një këshillë.

Derisa doni një këshillë nga dikush, dëgjojeni.Mos kërkoni dike që vetëm pajtohet me ju.

Çdo gjë nuk mund të ndryshohet brenda natës. Festoni arritjet e vogla dhe të njohin se secili prej tyre është një hap për të arritur ëndrrat tuaja.

Nëse është ëndrra më e madhe se ju nuk do të thotë se është e pamundur. Mos të mendojnë në lidhje me të dhe të fillojnë planifikimin si të bëni.