Gjërat personale që nuk duhet t’i ndani me të tjerët

2

Ekzistojnë disa sende të higjienës personale dhe të përgjithshme që ju nuk duhet që ti ndani me të tjerët. Shkak i mbajtjes së tyre është fakti, se ju mund të merrni mikrobe dhe viruse. Disa nga këto sende janë:
Sapuni
Është një produkt që ndihmon në eliminimin e baktereve, por pas përdorimit të tij disa nga bakteret mund të mbeten aty dhe mund të transferohen tek personi tjetër.
Furça e dhëmbëve
Nuk duhet ndarë kurrsesi me dikë tjetër sepse është burim i pashmangshëm bakteresh e virusesh.
Krehri, kapelet etj.
Janë burim që mund të transmetojnë morrat.
Makijazhi
Buzëkuqi mund të jetë një produkt që mund t’ju ngjisë herpesin. Ndërsa lapsi i syve apo rimeli mund të transmetojë infeksionet e syve.
Brisqet
Janë gjithashtu një produkt që nuk duhet ndarë asnjëherë me të tjerët, sepse mund të shpërndajnë viruse.
Vëthët
Janë një tjetër produkt që nuk duhen ndarë asnjëherë me të tjerët.
Kufjet
Mund të shpërndajnë tek të tjerët inflamacionet dhe infeksionet e veshit.

Comments are closed.