Gjeloshaj: Nuk mund të jemi në një koalicion me ata që mohojnë kulturën dhe historinë tonë

37

Kreu i Alternativës Shqiptare (AA), Nik Gjeloshaj, i cili udhëheq listën zgjedhore të koalicionit “Lista shqiptare Genci Nimanbegu – Nik Gjeloshaj”, vlerësoi se në 30 vitet e kaluara është provuar se shqiptarët mund të ushtrojnë të drejtat e tyre, kërkesat dhe zhvillimin vetëm përmes partive kombëtare.

“Gjëja më e rëndësishme është që votat shqiptare të mos humbasin në të ashtuquajturat parti qytetare, sepse pavarësisht angazhimit tonë kombëtar, unë nuk shoh një orientim më të madh” qytetar, evropian “tek të tjerët”, tha Gjeloshaj.

Ai i tha se ata nuk mund të jenë në një koalicion me ata që do ta bëjnë vetëm Malin e Zi – Ortodoks, do ta mohojnë kulturën dhe historinë e tyre, nuk e pranojnë realitetin e ekzistencës së Kosovës dhe nuk i dënojnë kriminelët e luftës.

Dy koalicione shqiptare kanë paraqitur listat zgjedhore për zgjedhjet parlamentare.

Gjeloshaj beson se paraqitja në dy lista nuk është një zgjedhje e dobët.

“E vërtetë, mundësitë për sukses më të madh do të ishin më të mëdha nëse do të dilnim me një listë, por nga ana tjetër, kjo do të çonte në një lloj monizmi midis shqiptarëve”, tha Gjeloshaj.

Siç tha ai, kjo është mënyra se si ata i japin votuesit shqiptar mundësinë për të zgjedhur.

Duke iu përgjigjur pyetjes se cili do të jetë në fokusin e programit të tyre zgjedhor, Gjeloshaj tha se kërkesat e partive politike shqiptare deri më tani kanë qenë kryesisht të lidhura me çështje të identitetit dhe komunës së Tuzit.

Ai shtoi se në këtë thirrje, falë kryesisht angazhimit të tyre si koalicion parlamentar, disa nga ato më të rëndësishmet përfundimisht janë zgjidhur.

“Ne besojmë se një nga treguesit bazë të demokracisë së një shoqërie është marrëdhënia midis mazhorancës dhe pakicës. Ajo marrëdhënie po ndërtohet si një proces, në të cilin ne do të vazhdojmë të marrim pjesë në mënyrë aktive “, tha Gjeloshaj.

Comments are closed.