Gjatë javës në Evropë arrijnë 1.500 ushtarë amerikanë

Gjatë kësaj jave në Berlin do të arrijnë 1.500 ushtarë amerikanë të cilët pastaj do të vazhdojnë në Poloni në poligonin për trajnime ushtarake me ushtrinë e atij shteti.

Të martën në bazën “Fort Blis” në Teksas në Gjermani kanë arrit 350 ushtarë, ndërsa komanda e ushtrisë amerikane për Evropën, njoftoi se arritja e ushtarëve amerikan nuk është përgjigje e ndonjë situatë reale, por trajnim për mbështetje të NATO-s gjatë aksioneve për reagim të shpejtë.

Konceptin të cilin e ka zhvilluar ish ministri amerikan i Mbrojtjes Xhim Matis nënkupton aksion ushtarak për reagim të shpejtë me qëllim kundërshtarëve t’u tregohet përgatitja ushtarake, por edhe parashikimi strategjik i aleancës dhe partnerëve të NATO-s.

Për nevojat e trajnimit në rrethinën e Dravsko- Promorsko e cila do të zgjat disa javë, nga Holanda do të sillen 700 pajisje e rëndë ushtarake dhe pjesë tjera. (koha.mk)