Gjarpër në ëndërr? Zbuloni cili është kuptimi i tij

95

Gjarpri në ëndërr është një simbol force ose fuqie. Ngaqë zvarritet mbi tokë dhe jeton nën gurë ose nën sipërfaqen e tokës, simbolizon një aspekt të nënvetëdijes së njeriut, që mund të jetë një gjendje aktive dhe emocionale. Megjithatë, domethënia nuk është gjithmonë njëlloj. Në Indi, gjarpri interpretohet si simbol i zjarrit, helmit, por edhe ujit, sepse shumë lloje gjarpërinjsh jetojnë në ujë. Gjarpri, po ashtu, simbolizon energjinë shpirtërore që njihet si Kundalini, e cila ekziston në trupin energjetik të njeriut në afërsi të unazave të fundit kurrizore. Kurse në Evropë dhe në kulturën kristiane, në përgjithësi, gjarpri simbolizon një kafshë të djallëzuar e të mallkuar nga Zoti. Ishte djalli ai që mori formën e gjarprit për të mashtruar Evën e për ta bindur të hajë nga Fruti i Ndaluar në parajsë. Të shohësh në ëndërr gjarpër, në pjesën më të madhe të rasteve të shfaqjeve të tij, është një mundim i madh, frikë nga një rrezik që mund të të kanoset. Ëndrrat me gjarpërinj janë në përgjithësi ëndrra të cilat paralajmërojnë kujdes. Nëse shikon një gjarpër që po të afrohet apo vërsulet, do të thotë se energjia shpirtërore ka arritur kulmin. Në këtë moment të jetës mund të jesh në kulmin e karrierës apo të arritjeve të tua në fusha të caktuara, mirëpo ka diçka së cilës po i trembesh. Gjarpri mund të jetë duke të ftuar për të shqyrtuar një situatë sfiduese në jetën tënde që vetëm ti mund ta menaxhosh. Nëse shikon ëndërr që po lufton me një gjarpër, do të thotë që je duke i rezistuar një ndryshimi të madh, duke luftuar për një vendim të rëndësishëm apo ndjesi të mëdha në jetë, shkruan class. Lufta me gjarprin përfaqëson një lloj beteje të pushtetit në marrëdhëniet intime apo edhe në punë. Nëse sheh se po ndiqesh nga një gjarpër, do të thotë se je përballë një situate shqetësuese që po të pengon në jetë. Emocionet me të cilat mund të përballesh po të paralajmërohen. Nëse shikon në ëndërr një gjarpër që i afrohesh, atëherë në realitet je afër një problemi që po kërkon patjetër një zgjidhje nga ty. Nëse në ëndërr shikon shumë gjarpërinj që po të frikësojnë, do të thotë që diçka po të mundon, është ende e papërcaktuar, por mund të jetë një problem në familje apo në punë, një ndjesi a një mendim. Shumë gjarpërinj janë gjithashtu edhe simbol i një falsiteti apo hipokrizie që po të rrethon.

Comments are closed.