Gjanaj kandidat për Parlamentin Evropian, Duraku për Parlamentin Belg

Ndodhë për herë të parë që dy shqiptarë të hynë në garë për deputet, Ahmet Gjanaj ka kandiduar për Parlamentin Evropianë për herë të parë një shqiptarë mund të përfaqsoj Belgjikën në Parlamentin Evropianë.

Befasia tjetër është një vajzë e re nga Maqedonia, Luiza Duraku më sakt është nga Haraçina e Shkupit që për herë të parë ndodhë një shqiptare të futet në garë në nivel federalë në Belgjikë.

Në Belgjikë paralelisht do të organizohen zgjedhje në tre nivele, zgjedhjet regjionale,federale dhe evropjane. Edhe në nivel regjional kan kandiduar shumë shqiptarë por kjo nuk përbën ndonjë befasi sepse në regjione ka pasur shqiptarë edhe më parë,por ajo që vlenë të theksohet është kandidatura e Luiza Durakut që është kandidatja e vetme shqiptare në nivel të federatës Belge me shumë gjasa për tu zgjedhur deputete e Parlamentit Federal Belgë.