Gështenjat, të mirat e tyre për shëndetin

5

Gështenja, përveç se është tejet e shijshme për t’u ngrënë, ajo përdoret edhe për trajtimin e hemorroideve, prostatës së zgjeruar dhe venave. Ekstrakti i farës së gështenjës përmban escin, një komponent që stabilizon muret e enëve të gjakut venoz, duke reduktuar kështu pamjen e fryrjes dhe ënjtjes, si dhe dhimbjet e këmbëve. Për t’i trajtuar më mirë këto sëmundje, rekomandohet konsumimi i çajit të përbërë nga gështenja.

Comments are closed.