Gara për kryeprokuror, Klodiana Lala nxjerr detajet e forta dhe zbulon kush është favoriti

9

Këshilli i Lartë i Prokurorisë paraditen e së enjtes bëri publike pikët e grumbulluara nga tre kandidatët që garuan për postin e kryeprokurorit. Gazetarja Klodiana Lala është shprehur se kryeprokurorja Arta Marku nuk ka bërë asgjë, përkundrazi sipas saj ka shërbyer që një sërë dosjesh të nxehta të shkatërrohen. “Në momentin që dosja 184 përfundon në Dibër, në momentin që kemi 339 dhe nuk dihet se çfarë bëhet. Në momentin që kemi dhe disa dosje të tjera që nuk dihet se çfarë bëhet. Në KLP deklaroi se nuk i kishte përmbushur pritshmërinë sepse i kishte duart e lidhura.

Por në momentin që i interesonte ka vepruar me një tjetër standard. KLP i kërkoi dokumente shtesë, dhe ajo paraqiti një sondazh. Unë jam shokuar kur e kam parë, nuk e di ku e ka origjinën. Rezultonte që nga rreth 5 mijë vota, 3 mijë e ca e mbështesin këtë si prokurore. KLP e ka marrë dhe është në dosje. Fatjona Memçaj është një ndër njohëset më të mira të ligjit, është një figurë e pastër. E vetmja mangësi që u konstatua ishte nuk ka qenë asnjëherë prokurore hetimi. Olsian Cela është më favorit sepse është një prokuror që e ka shfaqur veten në drejtim. Ka patur disa veprime të mira, jo tani ku janë disa çakej. Kishte një platformë shumë të mirë.