Futboll dhe rrahje, ky është sporti më brutal në botë (VIDEO)

Calcio Storcio është një formë e hershme e futbollit dhe e regbit, që nisi të luhej në shekullin e 16’të në Itali. Ky sport që dikur luhej shumë, mendohet se filloi në Piazza Santa Croce në Firencë, ku më vonë u bë e njohur si “loja e rrahjes”. Loja bëhej e dhunshme kur lojtarët fillonin të “haheshin” me njëri-tjetrin për të shënuar gola, transmeton Gazeta Express.

Kjo video më poshtë tregon më shumë rreth këtij futbolli të hershëm italian:

Calcio Storico, the most brutal soccer on earth

Calcio Storico, the most brutal soccer on earth 😱

Publiée par Oh My Goal sur Dimanche 24 septembre 2017