Fundi i përgjakshëm i demit dhe imazhet e tmerrshme të kafshëve në festivalin vjetor në Pamplona

Disa pamje kanë zbuluar fatin e rëndë të demave në festivalin e San Fermin të këtij viti në Pamplona, pasi aktivistët u bëjnë thirrje turistëve të mos marrin pjesë në spektakël.

Festën, e cila zgjat nga 6 korriku deri në 14 korrik, aktivistët e krahasojnë praktikën me torturën dhe po bëjnë thirrje që ajo të përfundojë sa më shpejtë, për të cilën ata besojnë se do të jetë më e lehtë për t’u arritur nëse turistët ndalojnë pjesëmarrjen në festivalin e famshëm të qytetit.

Ata thonë se vizitorët mund të jenë të pavetëdijshëm se rrotullimi i demave është i lidhur me sportin e përplasjes dhe shmangies së demit, dhe për faktin se disa që marrin pjesë në këtë vrap do të qëndrojnë për të dëshmuar vdekjen e rëndë të kafshëve më vonë gjatë ditës.

Vrasja e demit është ndoshta pjesa më e njohur e festivalit San Fermin, përcjell javanews, i cili gjithashtu përfshin disa ditë parade, shfaqje rruge dhe shfaqje fishekzjarr.