Fshati austriak Fucking do të riemërtohet pas një mijë vjetësh

67

Kryetari i fshatit të vogël austriak të Fucking, Andrea Holzner, njoftoi se nga 1 janari 2021, ky vend do të mbajë një emër tjetër – Fugging, shkruan DW.

Ky është një vendim i dakorduar nga 100 njerëz që jetojnë në këtë komunitet të vogël. Ata duan të heqin qafe të emrit për shkak të të cilit ata shpesh tallen, por edhe për shkak të të cilit ata tashmë kanë vjedhur bordin me emrin e fshatit disa herë.

Qirja nuk ka asnjë kuptim në gjermanisht, dhe vendasit janë të irrituar nga fakti që turistët vijnë për të vizituar fshatin vetëm për të bërë foto me një shenjë që thotë emrin e tij. Përveç kësaj, vendasit kanë luftuar për këtë ndryshim për disa vjet.

Ende nuk është njoftuar nëse fshatrat fqinjë të Oberfucking dhe Unterfucking do të marrin gjithashtu emra të rinj.

Fshati austriak është quajtur Fucking për më shumë se një mijë vjet, por publiku filloi t’i vërejë ato vetëm me ardhjen e internetit.