Fotot që përshkruajnë më së miri Tibetin

Tibeti është një nga 5 rajonet autonome të Kinës, që ka ekzistuar si shtet më vete vetëm gjatë periudhës 1913-1951. 96 për qind e 2.5 milionë njerëzve që banojnë në këtë rajon, janë tibetianë, por sot Tibeti nuk ekziston si një komb. Aktualisht, ai është një pikë turistike tërheqëse për qeverinë kineze, edhe pse akoma ka probleme me Pekinin, për shkak të këmbënguljes që t’i jepet sërish pavarësia. Tibeti shquhet për dendësinë më të ulët, sepse ka një sipërfaqe prej 1.22 milionë kilometrash katrorë për 2.5 milionë banorë. Fotot e mëposhtme përshkruajnë më së miri karakteristikat e gjeografisë, historisë, besimit dhe jetesës në Tibet.