FOTO TE RRALLA! Ushtarët shqiptarë dhe gjermanë, në mbrojtje të Çakorrit, 1943

127

Pas ardhjes së ushtrisë gjermane në Kosovë, në vitin 1941 brezi kufitars mes Malit të Zi dhe Kosovës ishte kthyer në një arenë lufte mes forcave shqiptare dhe forcave çetnike serbe.

Në kë foto të rralla shihen luftëtarët shqiptarë dhe ushtarët gjerman në majen e Çakorrit, ku gjatë LDB janë zhvilluar luftime të ashpëra mes forcave shqiptare dhe atyre serbe.

Kampi suhtarak në Çakorr, 1943
Ushtarët shqiptar dhe gjermanë duke u ngjitur në majen e Çakorrit, 1943

Comments are closed.